Подводни космически сюжети

Арт фотографията е една от страстите ми. Обичам да използвам реални снимки, които съм направила под вода и да ги превръщам във фентъзи фотоси с конкретни сюжети.

Фактът, че съм завършила факултет по изобразителни изкуства, често подсъзнателно ме води към превръщането на фотографии в картини и заедно с по-различните и екстремни условия за снимане под вода, провокира фантазията ми.

Подводният свят и космическата реалност много си приличат. Не само заради безтегловността и мистичността.

Наистина компютърът и фотошопът основно помагат, за да претворя космически образи под вода, но основата, базовите условия за такава уникална прилика, идват от самата природа, от сътворението.

Светлинните ефекти, които морските същества създават сами, напомнят за звездите в космоса и една светеща медуза може да се превърне в комета по време на междузвездно пътешествие. С малко помощ от фотошопа, разбира се.

Кораловите храсти, оформените като галактики растителни подводни образувания, могат много лесно да станат интересен космически фон. Легендата как земята се държи от няколко слона, стъпили върху огромна костенурка, се претворява в арт фотоса “Спомените на космическата костенурка”.

Често казвам за любимия ми модел Джесика Аристи, че е космическа, т.е неземна, с рядко срещана аура. Тя наистина има уникалната дарба не само да изглежда и да позира добре под вода, но и сякаш привлича животинския поводен свят, който я заобикаля от само себе си, за да допълни красотата ѝ и да хармонизира с нея. Няма как такава космическа натура да не стане прекрасен център на фантастичните ми сюжети – обичам да я снимам и да се вдъхновявам от нея за тях.