Моят приказен свят под водата се сбъдна!

Искам да ви разкажа за най-емоционалната ми подводна фотосесии. В положителен план, защото много често ми се е случвало аз и екипът ми да попадаме и в стресови ситуации. Все пак моретата и океаните не са нашето нормално място за пребиваване – там има други обитатели, друг свят. И често ние хората сме гости, които се наслаждават на необятната красота или просто изпитваме удоволствието от тръпката на непознатото.

Но през 2015-та година сякаш природата и човешкото вдъхновение се сляха естествено, непринудено и неповторимо, по залез слънце, с уникалния ми модел Jess и костенурките – жители на остров Тенерифе.

В Тенерифе съм живяла 8 месеца, там направих едни от най-ефектните си фотографии, но сякаш в този ден островът ми проговори. Приятелски, интимно, вдъхновяващо…

Избрахме да влезем във водата малко преди залез слънце. Това е любимото ми време за подводни снимки, защото дневната светлина не прониква агресивно във водата и се получават уникални плътни цветове при фотографиите.

Jess се гмуркаше и позираше с тези уникални праисторически същества – костенурките.

Имахме голям късмет, защото и шестте животинки, които обитаваха залива, се завъртяха около нас и сами проявиха желание да се включат във фотосесията. Получи се уникален подводен танц, в абсолютен синхрон и като неотменна част от пейзажа.

Но това не бе всичко. Когато излязохме от водата, над нас се извиваше двойна дъга, сякаш за да добави още един щрих към съвсем реалната и естесвена художествена композиция на цялата ситуация.

Освен това на брега имаше много хора. Точно тогава имаше процесия по повод католически празник на Мадоната на светлината. Излизайки от водата, бяхме посрещнати от много хора с паеля и вино. Преоблякох се възможно най-бързо и се включих за няколко минути в празничния ритуал. Празникът на душата и красотата продължи.

Такива дни в човешкия живот са малко и носят уникалния отпечатък на късмета и божията благословия.