Празници в Бали с любимия модел Ина

Невероятен модел, в уникална среда, с екип като машина. Това е мечтата на всеки дайвинг фен и фотограф под вода. Тази фотосесия, за която ще ви разкажа, е абсолютен пример за това. 

Тя се случи в края на септември, 2018г., преди да започне дъждовният период. 

А “Светата дайвинг троица на силните усещания” и на креативните умове, бяхме аз, Юлиян Недев и Ина Димитрова.

Искам да ви разкажа малко за Ина. Тя е уникален модел, не само защото е втората жена в света, гмурнала се на повече от 200 метра в открити води. Истински професионалист в техническото гмуркане, който буквално се разхубавява още повече във водата. С такъв модел се работи перфектно, тъй като има много добра координация.

А сега малко за историята… 

Кацнахме на летището на Денпасар и дойдоха да ни вземат с кола. Пътувахме 4 часа до Амед.  Пътят, по който се движехме, криволичеше дълго и не видяхме нито един пътен знак през цялото време. Беше екстремно и вълнуващо,  предсказващо интересни преживявания. 

Къщата, която  бяхме резервирали, бе с излаз на самия плаж.  Бяхме толкова близо до водата, че имахме условията да се концентрираме максимално в работата си. Всеки ден, преди гмуркане, идваше да ни вземе една типична индонезийска лодка. А във фотосесиите с Ина към екипът ни, като осигуряващ водолаз се включи и нашият гид.

Настроението през цялото време беше на ниво, защото се усещаше непрекъснато празнична атмосфера на територията, на която се намирахме. Бяхме улучили период на празненства и през ден, покрай самата къща, празнично облечени индонезийци минаваха покрай нас  или се спираха вкупом на цели групи, за да споделят радостта си и да си поговорим.

Фотосесията…

Местността, в която направихме фотосесията, се наричаше Кораловата градина (Coral Garden) – изкуствено създаден риф с потопените хинду и будистки религиозни статуи, на около 6-7 метра дълбочина.

Първият стайлинг на Ина бе вдъхновен от артистичните ревюта на Виктория Сикрет с морска тематика, но пречупен през личните ми  усещания. Артистичност вложих и в грима, който направих сама. Шлейфът напомняше на миниатюрното морско същество Blue Glaucus ( Blue Dragon ), изключително красиво, но силно отровно, което може да се срещне в Атлантическия, Тихия и Индийския океан.  Целият дизайн на дрехата, който е по мой проект, бе вдъхновен от атлантическото животинче. Уникалната изработка пък бе на Jackie’s Fashion Atelier. 

VIDEO:

Във втория стайлинг Ина бе облечена в червено кимоно и с триъгълна сламена шапка. Мястото бе известната подводна пощенска кутия в Амед, която представлява хинду храм, потопен на около 6 метра дълбочина. Фенер със сила на светлината от 10 000 лумена, осветяваше вътрешността на храма и така създаваше усещането за непосредствена събитийност и тайнство.