American dreams

Coca-Cola и пуканките са едни от любимите лакомства, емблематични за американската култура. Ненапразно те се появяват почти винаги в съчетание с американския флаг. Момичето в стил Pin up е комерсиален образ, олицетворение на американската мечта от началото на 30-те години. Зад този ретро стил, стои цяла една рекламната индустрия, рисуващ сексапилния, жизнерадостен и уверени в себе си образ на Pin Up момичетата .

2017 година, тогава живеех на о. Тенерифе, Канарски острови. Бях в търсене на вдъхновение за поредната подводна фотосесия. В началото мислех да заснема някаква ретро визия, но с Jessica моят модел, влязохме в един огромен, пълен с китайски стоки магазин. Там на видно място спускащ се почти от тавана, видях американският флаг, а в близост зърнах и пластмасови кутии, каквито по кината пълнеха с пуканки. Това идеално кореспондираше с визията на момичето Pin-Up, която исках да заснема под вода. Стайлингът беше непретенциозен, но кокетен, такъв какъвто е носила секси блондинката от ония години.

Сесията трябваше да започне рано, още преди центровете за гмуркане да изсипят водолазите по атрактивните места за гмуркане. Стахаме рано, около 04:30. До 6 часа бяхме готови с грима и прическата на Jessica и вече пътувахме към уговореното място, където нашият приятел Javier Racedo трябваше да ни отведе с лодка. Нямаше 8 часа и навън все още не се беше напълно развиделило, когато ние вече бяхме във водата. Аз влязах първа с Javi, за да огледам и избера мястото, а моят асистент чакаше в лодката с модела знак, за да се спуснат. Опънахме американският флаг на една от скалите и бързо направих няколко пробни снимки. Един огромен скат се завихри над главата ми и пикира точно над флага пред мен, все едо ми казваше „снимай ме!“ Всичко беше готово. Асистентът ми позиционира Jess, която под елегантната мини поличка носеше баластен колан, за да се балансира и застопори на дъното. Асистентът ми Юлиян Недев, трябваше да подава въздух от резервна водолазна бутилка при подаден знак от модела, а Javi снимаше backstage видеото. Jess отвори първият пакет пуканки и те отлетяха за секунди нагоре.

Трябваше да внимаваме с втория пакет, за да не губим пуканките толкова бързо. С кенчето Кока Кола, което трябваше да включим в постановката, нещо не се получи и за съжаление отпадна от композицията. Всичко оснанало мина без грешки, приятно и вълнуващо. Събраха се много костенурки, които са доста любопитни създания. Останах много доволна от резултатите. Това беше една от най-приятните и зарежащи положително фотосесии, които съм имала.