Новина 1

В новия наказателен кодекс съществуват текстове, с които тези които събират съчки или отсичат дори едно дърво се наказват със затвор от 3 до 7 години. 100% от природата в България вече е „приватизирана" и се управлява от зелените олигарси.

Това заявяват в отворено писмо до медиите от Национална асоциация „Българско Черноморие".

Като доказателство за думите си те посочват факта, че групата от „За да остане природа в България", наричаща себе си „зелени", не желае в държавата ни да бъде въведен ред. Това е поредната им истеричната реакция в медиите по повод приемането на общо устройствения план на община Царево, смятат от "Българско Черноморие".

Ако проследим изявите им в медиите през годините, ще установим, че те винаги са упреквали кметовете и министерствата, за това, че не желаят да бъдат приети общо устройствените планове, категорични са от Асоциацията.

Става ясно, по думите им, че „разкраченото положение" на кметове и министерства е най-удобно за тях. Не само това, положението на същите с чупка в кръста е още по-удобно за „зелените", затова и заплашват българската държава с наказателна процедура от Брюксел, допълват още от асоциацията.

Механизмът за възбуждане на наказателни процедури срещу нашата държава са го усъвършенствали до създаване на нова професия - професията „да закопаем България чрез наказателни процедури от Брюксел", смятат те.

Обръщаме внимание на всички диво къмпингуващи, че Национална асоциация „Българско Черноморие", след окончателното приемане на наказателния кодекс, много внимателно ще следи дали палаткуващите на неопределени за това места събират съчки или секат клони за техните огньове и софри.

Обръщаме се и към МОСВ с апел за спешно приемане на оценките за въздействие на общо устройствените планове, не под въздействието на дългата ръка на зелената мафия, а като отстояване на заявената от МОСВ позиция за устойчиво развитие, категорични са в писмото си Национална асоциация „Българско Черноморие".